ŞtiriTech&ITXiaomi

Xiaomi 14T Pro are listă preliminară cu specificații. Ar putea fi un rival Galaxy S24

image

Xiaomi 14T Pro ar trebui să fie cu un pas mai jos de seria flagship de la Xiaomi, livrând performanțe aproape la fel de bune dar cu mici compromisuri făcute pentru obținerea unui preț mai accesibil.

Proporțional cu oferta de la gama flagship, seria Xiaomi T a trecut prin scumpiri succesive în ultimii ani, iar Xiaomi 14T Pro probabil că nu va fi o excepție de la regulă. Potrivit informațiilor obținute pe surse, primul telefon de serie T livrat cu Hyper OS are numele de cod Rothko și probabil că va fi o variație a modelului Redmi K70 Ultra pregătit pentru piețele asiatice. Prin urmare și configurația ar putea avea fundamente similare, respectiv chipsetul Dimensity 9300 despre care știm deja că oferă performanțe apropiate Snapdragon 8 Gen 3. Diferența ar fi că soluția oferită de Mediatek are un preț ceva mai accesibil, potrivit segmentului flagship-killer.

Rămâne de văzut dacă vor fi oferite dotări high-end precum memorie LPDDR5T RAM și stocare UFS 4.0, dar aproape sigur telefonul va avea acumulator de 5500mAh și încărcare rapidă de 120W, superioară oricărei soluții oferită pe telefoanele Samsung sau Apple. În plus, spre deosebire modele anterioare din seria T,  Xiaomi 14T Pro va avea certificare IP68 pentru protecție împotriva pătrunderii de apă și praf.

Ecranul ar putea fi o soluție OLED cu rezoluție 1.5K și diagonală 6.7 inch.

Chiar dacă nu avem toate detaliile pentru configurația foto, aflăm totuși că aranjamentul va include și o cameră telephoto pentru doritorii de zoom optic, poziționând noul 14T Pro ca o posibilă alternativă pentru Galaxy S24 sau OnePlus 12. Însă pentru un „verdict final” ar trebui să vedem mai întâi lista completă cu specificații și mai ales, prețul ales pentru Europa. În ce privește data de lansare, zvonurile despre versiunea de China – Redmi K70 Ultra indică perioada lunii august, așa că versiunea pentru piețele globale ar putea apărea câteva săptămâni mai târziu.

Va exista, desigur, și o versiune Xiaomi 14T non-Pro. Momentan nu avem prea multe informații despre acesta dar putem specula că va folosi un chipset cu performanțe de nivel mid-range precum Dimensity 8300 și va avea o implementare de încărcare rapidă ceva mai modestă.

Această postare a fost preluată de pe acest site

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button