amazonŞtiriTech&IT

Q este rivalul ChatGPT creat de Amazon pentru utilizare în scop de serviciu

image

Cu ChatGPT deja în centrul atenției din rolul de chatbot bun la orice, nu rămân prea multe alternative pentru lansarea unui competitor care să aducă și profit. Așa că, de ce nu. Iei un reper din filmele cu James Bond și lansezi Q, un chatbot „for business”, atât de bun încât nu te vei putea descurca fără el. Sau cel puțin, așa ar vrea să transmită echipa de marketing a gigantului Amazon.

Anunțat de divizia cloud a companiei cu același nume, Amazon Q va fi cu nimic mai prejos decât rivalul ChatGPT, atuul său fiind setul unic de abilități utile în scop de serviciu. Spre exemplu, conversând în limbaj natural vei putea solicita Amazon Q să-ți genereze în câteva secunde drafturi pentru e-mailuri de serviciu, să-ți sumarizeze rapoartele zilnice primite din diferite surse, să scrie postări pe blogul personal reflectând experiențele și dificultățile cu care te-ai confruntat în ultima perioadă, ba chiar să-ți diagnosticheze diverse probleme de care te lovești la serviciu. Da, acel responsabil IT angajat de pe băncile facultății va putea fi concediat fără regrete, Q deslușind pentru tine problemele cu imprimanta.

Bazat pe tehnologii generative AI, Amazon Q poate fi închiriat de companie și personalizat pentru a îndeplini diverse roluri, dându-i propria personalitate și un anume set de abilități.

Profesioniștii IT și dezvoltatorii pot implica chatbot-ul Amazon în activități complexe de cercetare, generarea de cod pentru aplicațiile necesare companiei, depanarea erorilor și crea aplicații pe serverele cloud puse la dispoziție de Amazon.

Q poate conecta servicii precum Gmail, Google Drive, Microsoft Teams și Slack, extrăgând tot felul de informații utile în scop de serviciu, dar și postând pe aceste platforme în numele tău.

„Credem că Q are potențialul de a deveni un partener de muncă pentru milioane de oameni în viața lor profesională”, a declarat Adam Selipsky, directorul executiv al Amazon Web Services, într -un interviu pentru New York Times.

Amazon Q este în prezent disponibil pentru utilizatorii individuali din anumite regiuni ale SUA, contra unui tarif de 20 USD pe lună valabil pentru abonamentul de bază. În cazul abonamentelor pentru companii, tariful crește la 25 USD/lună, însă oferă și funcții suplimentare, dezirabile mai ales pentru personalul tehnic.

Reamintim că OpenAI a lansat recent GPTs, o versiune simplificată de ChatGPT, ușor de personalizat și adaptat la roluri de obicei alocate angajatorilor slab calificați.

Această postare a fost preluată de pe acest site

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button