Gadgeturi

O nouă actualizare a Google Authenticator pentru Android și iOS

Codurile unice de la Google Authenticator nu vor mai fi blocate, de acum, dacă pierzi dispozitivul care le stochează.

Noua actualizare  a Google Authenticator, atât pentru Android, cât și pentru iOS, stochează acum codurile într-o copie de rezervă a Contului dvs. Google. Nu va trebui să reautorizezi toate aplicațiile conectate (sau să scanezi un cod nou) doar pentru că ai un telefon nou. După ce aveți cea mai recentă versiune a aplicației, pur și simplu conectați-vă la Google și activați sincronizarea. Desigur, va trebui să vă asigurați că Google este securizat, astfel încât persoanele rău intenționate să nu poată folosi greșit Authenticator prin contul dvs.

Google face eforturi susținute pentru a promava autentificarea fără parolă și a folosi în schimb tehnologii precum cheile de acces. Cu toate acestea, recunoaște, de asemenea, că oamenii încă au nevoie de coduri unice sau parole. Actualizarea Authenticator intenționează să atenueze unele dintre supărările asociate cu utilizarea codurilor până când sunteți pregătit mental să treceți la pasul următor, care este o metodă nouă.

Cum vă ajută Google Authenticator?

Acest lucru ar facilita, de asemenea, utilizarea unei metode secundare de autentificare, în special dacă anterior ați avut o teamă de ceea ce s-ar întâmpla dacă telefonul dvs. ar fi pierdut sau furat. Este esențial să recunoaștem că aceasta nu este o idee nouă. Aplicațiile similare cu Microsoft Authenticator au și backup-uri în cloud care oferă securitate suplimentară. Cu toate acestea, nu este necunoscut faptul că instrumentul Google este popular, poate cel mai popular în domeniul său. Sincronizarea în cloud ar trebui să aibă un impact semnificativ, mai ales atunci când multe aplicații pot utiliza Authenticator ca alternativă la o parolă tradițională. Drept urmare, dacă nu ați folosit încă instrumentul Google, vă recomandăm insistent să faceți acest lucru, hackerii au proliferat semnificativ în ultima vreme, așa că autentificarea în doi pași pare a fi cea mai bună modalitate de a vă proteja parolele.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button