ASUSHorizon OSlenovoMetamicrosoftSoftwareŞtiriTechvr

Meta deschide drumul către un metavers deschis prin parteneriate cu Microsoft, Lenovo și ASUS

Meta, gigantul tehnologic ce se află în fruntea dezvoltării metaversului, a făcut un pas important către promovarea unui ecosistem deschis în realitatea virtuală și mixtă. Compania a anunțat că va deschide sistemul de operare Meta Horizon OS, care alimentează ochelarii săi de realitate virtuală Quest, pentru a fi utilizat de alți producători de dispozitive.

– Publicitate –

Acord cu Microsoft, Lenovo și ASUS pentru dispozitive bazate pe Horizon OS

Prin această mișcare, Meta a încheiat parteneriate cu nume importante din industria tehnologică, precum Microsoft, Lenovo și ASUS. Acești producători vor putea proiecta și lansa noi dispozitive de realitate virtuală și mixtă care vor rula pe sistemul de operare Horizon OS.

Potrivit declarațiilor companiei, deschiderea către terți este menită să stimuleze adoptarea metaversului și să ofere consumatorilor mai multe opțiuni. Utilizatorii vor putea interacționa și colabora în spații virtuale, indiferent de marca dispozitivului pe care îl folosesc.

„Stratul social al Meta Horizon OS înseamnă că identitățile oamenilor, avatarurile, graficele sociale și grupurile de prieteni se pot muta cu ei în spații virtuale, iar dezvoltatorii pot integra aceste caracteristici sociale în aplicațiile lor”, a explicat Meta.

În plus, compania va reduce barierele de intrare pentru dezvoltatori, permiţând lansarea aplicațiilor pe platforma Horizon OS în secțiunea dedicată App Lab. De asemenea, dezvoltatorii vor avea posibilitatea de a transforma aplicațiile mobile existente în experiențe de realitate mixtă.

Parteneriatul cu Microsoft aduce o ediție limitată Meta Quest inspirată de Xbox

Printre partenerii anunțați, colaborarea cu Microsoft se remarcă în mod special. Gigantul tehnologic va produce o ediție limitată de ochelari Meta Quest, inspirată de consola de jocuri Xbox.

Lenovo și ASUS, de asemenea, vor intra pe piața dispozitivelor de realitate virtuală și mixtă. Lenovo va crea ochelari de realitate mixtă pentru muncă și divertisment, în timp ce ASUS se va concentra pe o cască de înaltă performanță pentru jocuri.

Zuckerberg critică ecosistemul închis al Apple și promite o renaștere a calculatoarelor personale

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a profitat de ocazia acestui anunț pentru a critica modelul închis al Apple și pentru a-și promova viziunea unui metavers deschis.

„Telefoanele Apple sunt controlate strict, și sunteți limitat la ceea ce vă permite [Apple] să faceți”, a spus Zuckerberg, făcând referire la ecosistemul închis al iPhone-ului.

În schimb, prin deschiderea sistemului de operare Horizon către terți, Meta dorește ca metaversul să devină o renaștere a calculatoarelor personale, oferind utilizatorilor libertatea de a alege dispozitivele și experiențele dorite, fără a fi limitați de un singur furnizor.

Zuckerberg a prezentat o viziune în care ochelarii de realitate mixtă ușori vor fi folosiți pentru muncă, în timp ce modelele cu ecrane OLED de înaltă rezoluție vor fi ideale pentru vizionarea de filme și seriale. În cazul jocurilor, el a vorbit despre ochelari cu suport pentru alte periferice sau un model care să permită accesul la titluri de pe platforme precum Game Pass, Steam și Google Play.

Prin deschiderea sistemului de operare Horizon OS și colaborarea cu parteneri importanți din industrie, Meta face un pas crucial către promovarea unui ecosistem deschis și a adoptării metaversului la scară largă. Această mișcare promite să ofere consumatorilor mai multe opțiuni, să stimuleze inovația și să permită o interoperabilitate fără precedent între dispozitive și experiențe de realitate virtuală și mixtă.

Această postare a fost preluată de pe acest site

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button