HuaweismartphoneŞtiriTech&IT

Huawei ar pregăti lansarea P70. Ce știm până în prezent

image

Huawei permite clienților să se înregistreze pentru a afla mai multe informații despre un nou model de smartphone surpriză, alimentând zvonurile că cea mai recentă versiune a telefoanelor sale de vârf din seria P este în producție, anunță Reuters, care scrie că ar fi vorba despre P70.

Anul trecut, Huawei a stârnit rumoare cu seria Mate 60, care a venit cu un procesor Kirin 9000S pe 5nm, cu conectivitate 5G, fabricat ”în secret” în China, de SMIC. Deși controversata serie n-a ajuns pe piața europeană, procesorul Kirin 9000S, fără funcționalitate 5G, este disponibil în România pe tableta Huawei MatePad Pro 13.2. De asemenea, am intrat în contact cu modele Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN la MWC 2024, de la Barcelona. Tot acolo am observat o mulțime de chinezi care foloseau telefoane Mate 60. Pe de altă parte, am văzut telefoane Mate 60 la toate evenimentele internaționale de technologie la care am participat, începând din septembrie 2023.

Interesul uriaș din China pentru Mate 60 n-a făcut doar să crească vânzările Huawei, ci a dus la scăderea vânzărilor celorlalți jucători din piață, inclusiv Apple. Conform unei analize Counterpoint Research, vânzările Apple în China au scăzut cu 24% în primele șase săptămâni ale anului, iar ale Huawei au crescut cu 64%. Sigur că până va ajunge compania chineză pe locul 2 global din 2019 va mai curge multă apă pe Dunăre, dar pe de altă parte cifrele din 2023 și începutul lui 2024 indică faptul că direcția e bună.

Ce știm despre Huawei P70

Se preconizează că Huawei P70 va include, la fel ca și Mate 60, un cip pe 5nm sau mai performant, fabricat în China. Vineri, 12 aprilie, verificările făcute de Reuters la trei magazine Huawei din Beijing au arătat că cei interesați se puteau înregistra pentru a primi informații despre un telefon, fără a plăti o taxă de rezervare. Clienții înregistrați vor fi notificați despre specificațiile și variantele de culoare ale telefonului, au declarat reprezentanții magazinelor, dar compania a refuzat să comenteze pe această temă.

Analiștii spun că producția de procesoare s-ar putea să nu fie suficientă și gigantul tech ar putea să renunțe la producția de Mate 60, în favoarea următorului model. Nu este publică o dată exactă a lansării, dar sunt și alte surse care confirmă lansarea următorului model. Așteptăm cu interes să-l vedem și pe piața europeană.

Această postare a fost preluată de pe acest site

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button