GoogleŞtiriTech&IT

Google lansează un program de competente in securitate cibernetică pentru studenții europeni

image

Google a anunțat că a lansat un program în valoare de 10 milioane de dolari, destinat studenților europeni din 8 țări, inclusiv România, care va ajuta la formarea de competențe și experți în domeniul securității cibernetice.

”Securitatea a fost întotdeauna în centrul produselor Google și am lucrat mult timp pentru a proteja oamenii, companiile și guvernele, împărtășind experiența noastră și promovând instrumentele și resursele de securitate cibernetică. Această muncă a devenit mai urgentă. Atacurile cibernetice au crescut la nivel global cu 38% anul trecut , iar propria noastră cercetare arată că aproape jumătate (43%) dintre întreprinderile mici și mijlocii din Europa au suferit un atac cibernetic în ultimii doi ani.”

Programul European Cybersecurity Seminars al Google, dezvoltat în parteneriat cu European Cyber Conflict Research Incubator, este primul de acest fel din Europa și își propune să încurajeze studenții europeni să înceapă o carieră în acest domeniu. European Cybersecurity Seminars va oferi granturi universităților din Europa pentru a ajuta la diminuarea deficitului de experți din domeniul securității cibernetice, despre care UE estimează că este de până la 500.000 de profesioniști.

Programul oferă universităților un program și un curriculum de formare în domeniul securității cibernetice, permițându-le să ofere cursuri de securitate cibernetică studenților din medii diverse și fără experiență anterioară.

Universitățile care se înscriu în acest proiect vor putea accesa un program de formare ce va include cursuri în domeniul securității cibernetice, destinate studenților din toate mediile academice și fără experiență anterioară.

Pentru a marca lansarea programului, Google.org va finanța opt universități din opt țări europene cu până la 1 milion de dolari, conținut de curs și instruire extinsă de la ECCRI CIC pentru a le ajuta să dea viață seminariilor de securitate cibernetică.

Cele opt țări europene în care Google.org va sprijini și finanța programe universitare sunt România, Polonia, Spania, Ucraina, Franța, Germania, Grecia și Cehia. Înscrierile sunt deschise începând de astăzi, iar universitățile din aceste țări pot aplica la program accesând acest link.

Această postare a fost preluată de pe acest site

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button