AIGoogleGoogle GeminiŞtiri

Google Lansează Gemini: Cel Mai Avansat Model de Inteligență Artificială

Google Gemini
Google Gemini

Google a surprins lumea tehnologiei prin lansarea noului său model de inteligență artificială, denumit Gemini. Acest model este anticipat să înlocuiască avansatul GPT-4 dezvoltat de OpenAI și vine în trei versiuni diferite: Gemini Ultra, Gemini Pro și Gemini Nano.

Gemini se distinge prin trei versiuni diferite, fiecare destinată unor scopuri specifice. Gemini Ultra este cel mai mare și mai capabil model, proiectat pentru a gestiona o gamă largă de sarcini. Gemini Pro este optimizat pentru a fi scalabil pentru diverse aplicații, în timp ce Gemini Nano este conceput special pentru anumite sarcini și dispozitive mobile.

Google intenționează să licențieze inițial Gemini prin Google Cloud, oferind acces abonaților săi pentru utilizarea în propriile aplicații. Începând cu 13 decembrie, dezvoltatorii și clienții corporativi vor putea accesa Gemini Pro prin Google AI Studio sau Google Cloud Vertex AI, folosind API-ul Gemini. Gemini va fi, de asemenea, integrat în produsele Google, inclusiv în botul de chat Bard și în alte servicii, cum ar fi SGE.

Performanța Excepțională a Gemini Ultra

Gemini Ultra se remarcă prin performanța sa excepțională în testarea cunoștințelor și a abilităților de rezolvare a problemelor în 57 de domenii, inclusiv matematică, fizică, istorie, drept și medicină. Acesta este primul model care a demonstrat o performanță superioară experților umani în aceste domenii, potrivit Google.

Sundar Pichai, CEO-ul Google, a subliniat că Gemini a fost construit de la zero pentru a fi un model multimodal. Acest lucru înseamnă că poate generaliza și înțelege diferite tipuri de informații, inclusiv text, cod, voce, imagine și video, lucrând și combinându-le în mod eficient.

Integrarea Gemini în Produsele Google

De la lansarea sa, botul de chat Bard al Google va utiliza Gemini Pro pentru a îmbunătăți capacitatea sa de raționament avansat, planificare și înțelegere. În plus, o versiune avansată a Bard, care va folosi Gemini Ultra, este planificată pentru lansare la începutul anului 2024. Aceasta va reprezenta cea mai semnificativă actualizare a botului de chat Bard, similar cu ChatGPT.

Dezvoltatorii Android vor avea ocazia să integreze inteligența artificială în propriile aplicații prin înregistrarea pentru a accesa previzualizarea Gemini Nano.

Această lansare marchează un pas important în evoluția inteligenței artificiale și subliniază angajamentul Google de a rămâne în fruntea inovației tehnologice. Gemini promite să aducă noi posibilități în domeniul AI, atât pentru dezvoltatori, cât și pentru utilizatorii finali.

Această postare a fost preluată de pe acest site

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button