Google îi oferă lui Bard capacitatea de a genera și de a depana cod

Codarea este în mod clar cerința numărul unu pentru utilizatori.

Chatbot-ul Google Bard vă poate ajuta acum cu sarcinile de programare. Codarea a fost una dintre cele mai importante solicitări din partea utilizatorilor săi, a spus gigantul tehnologic, iar acum îi dă putere lui Bard să genereze, să depaneze și să interpreteze cod. Bard poate programa acum scris în 20 de limbaje de programare, inclusiv C++, Java, JavaScript și Python. De asemenea, oferă acum integrări cu alte produse Google, exportând cod în Colab, mediul de notebook Python al companiei, bazat pe cloud, și ajută utilizatorii să scrie funcții pentru Sheets.

Pe lângă faptul că poate genera cod, Bard poate oferi acum explicații pentru fragmentele de cod. Poate fi util mai ales dacă abia începeți să învățați programarea, deoarece vă va spune de ce un anumit bloc are ieșirea pe care o are. Da, Bard vă poate ajuta acum să depanați codul care nu se comportă corect.

Gigantul tehnologic recomandă să verificați și să testați mai întâi răspunsurile sale. De fapt, dacă descoperiți că Bard returnează o eroare, Bard își poate depana propria ieșire – trebuie doar să tastați „acest cod este invalid, vă rugăm să remediați-l”. În cele din urmă, dacă nu sunteți un începător în programare, dar aveți nevoie de ajutor, puteți cere chatbot-ului să vă optimizeze codul făcându-l mai rapid sau mai eficient.

Accesul la AI-ul Bard a fost permis în martie, deși mai are de parcurs pentru a atinge popularitatea de care se bucură ChatGPT astăzi. Trebuie remarcat faptul că ChatGPT are și capacitatea de a scrie și îmbunătăți codul existent în mai multe limbaje de programare, așa că era probabil inevitabil ca Google să îi ofere lui Bard această abilitate. Google a îmbunătățit continuu Bard și în alte moduri și a lansat anterior o actualizare alimentată de un nou model de limbă numit PaLM. Acum câteva zile, compania a creat o pagină „Actualizări experimentale” unde puteți vedea toate modificările prin care a trecut Bard, pe măsură ce adaugă mai multe funcții și realizează remedieri de erori.

Exit mobile version